duminică, ianuarie 25, 2009




Presentation







Un post de radio promovat de catre ( Pr.Prof.Hritac Samoil Gheorghe ) Radio Special FM Alba Iulia este un post de radio, care si-a început emisia la 20 februarie 2008. Grila noastra de programe cuprinde: emisiuni culturale, social-economice, religioase si musicale (diverse genuri musicale; fara manele ).parteneriat media de lansare si promovare a postului " Radio Special FM" parteneriat media Radio Atlas FM 107,2 Alba Iulia si Radio Reintregirea Alba Iulia prin emisiunile difuzate. Postul de radio va aduce laolalta o cantitate suficienta de informatii si un grad ridicat de receptivitate din partea ascultatorilor.






RADIO SPECIAL FM

Coordonator si realizator proiect: Pr.Prof. HRITAC GHEORGHE



Radio Special FM Alba este un post de radio , care si-a început emisia la 20 februarie 2008. Grila noastra de programe cuprinde emisiuni culturale, social-economice, religioase si muzicale .În fiecare zi de miercuri, vineri, si în zilele de sarbatoare, transmitem în direct din Catedrala Arhiepiscopala Sfintele Slujbe. De asemenea, transmitem în direct evenimentele religioase si culturale care au loc în localitatea noastra.Transmitem zilnic stirile car vor fi preluate de pe site-uri-le de pe Net, cele mai bune buletine de stiri si programe de actualitate în limba româna. Ne adresam tuturor categoriilor de vârsta, având în cadrul programelor emisiuni interactive ce încearca sa raspunda la problemele stringente ale omului modern. Din punct de vedere tehnic, postul nostru de radio dispune de aparatura tehnica, cu un studiou in cadrul Cabinetului Multimedia , in care se vor face si inregistrari si productii proprii. Avem posibilitatea de a realiza înregistrari de calitate cât si în alta parte dispunând de aparatura portabila.Radio Special FM emite stereo si este receptionat avand o buna acoperire.


PREZENTARE " RADIO SPECIAL FM "

1. DIFUZARE - in cadrul scolii, cu circuit inchis

2. AUDIENTÃ - numar ascultatori 185 de elevi si 56 cadre didactice informatiile sunt oferite de pe traficul internet precum si din colectia de albume, compilatii si informatii existente. -Traficul poate fi monitorizat în orice secunda;

3. AVANTAJE - acoperire locala in incinta scolii ; - difuzarea publicitara poate fi supravegheata, fiind realizata in cadrul postului de radio de catre informatician "productie"

4. FORMAT - accent pus pe raritati muzicale, din anii 1980 începând si pâna în prezent; - curentele predominante sunt Pop, Slow, Italo Disco, New Wave, Electro Pop, Slow Rock si Pop Rock; - vor exista si talk-show-uri precum si dedicatii muzicale;

5. TARGET- vârsta: 6-62 ani; - studii superioare. Publicul-tinta este format din ascultatori ( elevi si cadre didactice ),ca atare, muzica este astfel aleasa încât sa nu deranjeze sub nici o forma preferintele muzicale a nici unei categorii de varsta. Publicul-tinta detine un Cabinet Multimedia cu calculatoare conectate la Internet, in cadrul caruia sa afla si postul de radio " Radio Special FM ".

6. PROMOVARE - parteneriat media de lansare si promovare a postului " Radio Special " - parteneriat media Radio Atlas 107,2FM Alba Iulia si Radio Reintregirea Alba Iulia- parteneriat pe principalele site-uri care ofera informatii despre posturile de radio si TV on-line. - existent informatiilor despre Radio Special in sit-ul scolii; - pliante, material publicitare si aparitii radio cu informatii

7. COTAREA - Se doreste sa fie considerat un post de radio ascultat, interactiv in care se vor gasi diferite informatii, de la talk-show-uri, pana la dedicatii muzicale; un radio care sa aduca laolalta o cantitate suficienta de informative, de evenimente ce se desfasoara in cadrul institutiei noastre, informatii sintetizate in asa mod incat sa detina un grad de receptivitate din partea ascultatorilor.

8. COTAREA DE CÃTRE PARTENERI - postul de radio a primit spre promovare melodii si material de difuzare radio de la viitorii sai parteneri si colaboratori Radio Atlas FM 107,2 Alba Iulia si Radio Reintregirea Alba Iulia.

9. LOCALITATEA DE AUDIENTÃ : Alba Iulia - Cabinetul Multimedia( locul in care se afla si postul de radio ), incinta scolii.- Adresa de e-mail pe care putem primi sugestiile d-voastra este : radiospecialfm@yahoo.com

1o. CAMPANII PUBLICITARE REALIZATE: - Radio Atlas FM 107,2 Alba Iulia, Radio Reintregirea Alba Iulia, upc Alba Iulia-Site-ul scolii http://www.scspec.alba.edu.ro/ sau SIVECO, " Gazduire pagini web, scoli" link-ul scoli , apoi Alba Iulia-Pagina scolii si Revista scolii " O Raza de Lumina " http://www.didactic.ro/-pliante si material publicitare, etc.
11. ORE DE AUDIENTÃ:
- inainte si dupa fiecare ora de studiu, conectarea fiind înregistrata zilnic, de luni pâna vineri-postul fiind ascultat în principal in timpul fiecarei pause de curs.
12. IMPACTUL ASTEPTAT:
Prin emisiunile difuzate. postul de radio va adduce laolalta o cantitate suficienta de informatii de cultura generala, evenimente ce se vor desfasura in cadrul institutiei noastre, informatii ce vor fi sintetizate astfel incat sa detina un grad ridicat de receptivitate din partea ascultatorilor.Se asteapta de asemenea si un feed-back din partea celor implicati in realizarea de emisiuni, ce vor face parte din echipa de redactie, respectand cu exactitate obiectivul propus.Audienta va fi observata timp de noua luni, timp în care vom studia constanta implicarii. NU vom riscat difuzarea unui numar mare de spoturi, întrucît banuim ca la un numar mai mare de cinci, audienta va scadea. Un proiect coordonat si realizat de catre Pr. Hritac Gheorghe, Consilier educativ si pe proiecte. La Radio Special FM ne puteti trimite dedicatii muzicale celor dragi in cadrul emisiunilor dumneavoastra preferate direct completind formularul alaturat:


FORMULAR DEDICATII SPECIALE :

DIN PARTEA

CU OCAZIA


CU URAREA






Akon feat T-Pain - I Cant Wait



Coordonator si realizator proiect: Pr.Prof. HRITAC GHEORGHE



"Un proiect nu e un vis, dar un vis poate deveni realitate printr-un proiect"


Proiectul face parte din categoria celor care sprijina reducerea decalajului existent la nivelul accesului informatiei si la metodele moderne de predare-invatare, avand titlul "Cabinetul meu multimedia - o sansa egala".Prin activitatile pe care le-am desfasurat in cadrul proiectului ne-am propunem sa utilizam tehnica IT in procesul instructiv educativ, oferind astfel valente noi activitatii de predare invatare.Tinand cont de faptul ca scoala este furnizor de servicii educationale, ne-am propus sa amenajam un cabinet multimedia multifunctional care sa ne ajute la eficientizarea predarii disciplinelor, oferind o educatie in concordanta cu cerintele atat ale curriculumului national cat si al pietii muncii de astazi. Comunitatii scolare locale i s-au oferit cunostintele teoretice si practice de care are nevoie pentru o comunicare eficienta in grup si la distanta.Utilizand tehnologii moderne de ultima generatie si imbinand armonios metodele traditionale cu cele moderne, am contribuit la asigurarea calitatii actului didactic.Proiectul si-a propus informatizarea actului educational prin imbunatatirea modului actual de utilizarea a tehnicii moderne de calcul, aceasta devenind un instrument de invatare a disciplinelor din cele mai diverse arii curriculare. Acest proiect a transformat laboratorul de informatica deja existent, dotat cu o retea de 3 statii, intr-un centru de informare si documentare, punct de lucru activ al comunitatii scolare si didactice locale.Activitatile programate au fost concepute in scopul atingerii obiectivului general al Proiectului: implementarea unui cabinet multimedia multifunctional necesar activitatii de predare - invatare - evaluare interactiva utilizand dotarea laboratorului de informatica deja existent si completandu-l cu dotare IT si soft-uri specifice mai multor arii curriculare Înfiintarea Cabinetului Multimedia din cadrul Scolii Speciale Alba Iulia impune stimularea motivatiei invatarii elevilor prin utilizarea mijloacelor moderne de invatare, cabinet alcatuit pe patru ateliere principale, ce cuprind aproximativ toata aria curriculara a scolii, cu specific CES. Proiectul are ca obiectiv general imbunatatirea actului educational prin folosirea mijloacelor moderne si prin implicarea parintilor si a comunitatii locale in educatia copiilor. Activitatile planificate sunt corelate cu necesitatea imediata de instruire. Pentru realizarea obiectivelor au fost selectate activitati care se adreseaza elevilor si adultilor avand ca efect cresterea competitivitatii.


"Un pas spre scoala europeana"" "E- dialog"- Parintii mai aproape de mine " "Noi si mediul inconjurator"" "Parintii, factori activi in educatia copiilor" " "Cabinetul nostru mutimedia" - management de proiect


"Un pas spre o scoala europeana"
Pentru implementarea activitatii "Un pas spre o scoala europeana"- proiectul lanseaza cererea, selecteaza firmele furnizoare de informatie pe baza unui caiet de sarcini " Membrii echipei vor monitoriza desfasurarea procesului pe parcursul fiecarei etape, vor asigura derularea corespunzatoare a lucrarilor efectuate,vor solutiona toate problemele administrativ-financiare legate de implementarea proiectului.
"e -dialog: Parintii, aproape de mine"

Primul pas in realizarea activitatii "Parintii mai aproape de mine" - este identificarea potentialilor elevi cu parinti plecati in strainatate. Aceasta se va face prin consultarea evidentelor fiecarui invatator si diriginte cu privire la numarul parintilor aflati la munca in strainatate. De doua ori pe saptamana se faciliteaza, pe baza unei programari initiale, accesul la distanta a comunicarii dintre elevi si parintii lor aflati in strainate. Activitatea va fi coordonata de realizatorul sicoordonatorul proiectului care va oferi elevilor posibilitatea sa dialogheze on-line cu parintele aflat in strainatate, cu ajutorul computerelor din cabinetul multimedia. Fiecare elev va fi conectat pentru aproximativ 10 de minute.


,, Parinti, factori activi in educatia copiilor"
" Temele de instruire se vor alege pe baza chestionarelor completate " de catre parinti, in functie de campul de interes al acestora. " Cuvintele educationale cheie ale acestei activitati vor fi ,,lucrul in echipa". Durata acestor lectorate va fi de 1 ora intr-o luna.Lectorii (profesori/invatatori) vor asigura materialele de instruire si logistica necesara, imbogatindu-si astfel paleta de activitati cu parintii elevilor. " Activitatea se finalizeaza prin aplicarea unor chestionare de evaluare completate de catre parinti. Acestea vor masura impactul activitatii privind facilitatea accesului direct la actul educational al parintilor.


Impactul implementarii proiectului
" Acum sarcina modernizarii procesului de predare-invatare devine o prioritate a invatamantului. Impactul asupra grupurilor tinta va fi cel de dinamizare a activitatii, de accesare mai facila a mijloacelor moderne de predare-invatare si de optimizare a pregatirii la standarde europene a cadrelor didactice. Activitatile prevazute in proiectul nostru vor avea efecte benefice asupra grupurilor tinta selectate. Cadrele didactice participante la derularea proiectului vor contribui la :

- instruirea unui numar de 186 elevi in utilizarea mijloacelor multimedia ducand la o capacitate de operare imbunatatita; "

- diversificarea metodelor de receptare a informatiei: acces permanent la cabinetul multimedia;"

- reducerea impactului provocat de lipsa fizica a parintilor plecati in strainatate si mentinerea legaturii permanente cu acestia;"

- elevii vor dobandi informatii si abilitati necesare in activitatea de protejare a mediului inconjurator.
Promovare/mediatizare si de diseminare
" Campania de mediatizare va incepe cu realizarea unei emisiuni pe postul TV local si va continua cu redactarea unui comunicat in presa scrisa locala, precum si la posturile de radio partenere, Radio Atlas FM 107,2 si Radio Reintregirea Alba Iulia;" Activitatile si rezultatele proiectului vor fi prezentate in Consiliul Profesoral si cu ocazia Cercurilor pedagogice pe discipline. In cadrul acestora se vor prezenta facilitatile oferite de cabinetul multimedia si modalitatile de accesare a tehnicii moderne." Se vor tipari fluturasi si pliante care vor fi distribuite in scoala si in alte institutii de invatamant din oras care vor prezenta proiectul si obiectivele acestuia. " Proiectul va fi popularizat in revista scolii, "O Raza de Lumina " , Site-ul scolii si la postul de radio al scolii, " Radio Special " , precum si la cele doua posturi de radio partenere;" Se va realiza diseminarea electronica permanenta (via internet) a rezultatelor proiectului a etapelor acestuia si a activitatilor cabinetului multimedia pe site-ul scolii, pentru informarea cadrelor didactice si a elevilor care-l acceseaza. " Proiectul va fi lansat in prezenta autoritatilor locale, a partenerilor, a parintilor elevilor scolii, a reprezentantilor mass-media locala, a cadrelor didactice din scoala sau alte unitati scolare.


Rezultate asteptate
Implementarea proiectului se materializeaza prin dotarea scolii cu mijloace moderne audio- vizuale obtinandu-se o sala de clasa multifunctionala operationala, dotata cu 3 calculatoare de ultima generatie, inzestrate cu camera web si casti cu microfoane, statie audio, imprimanta,, camera de filmat.

- copiii vor avea cate 2 e-dialoguri cu parintii plecati in strainatate;

- cadrele didactice vor beneficia de accesul la mijloacele multimedia in coordonarea activitatilor;

- se vor implementa noi metode educationale: utilizarea programului AEL, activitatea in grup la lectoratele cu parintii;

- se va realiza o expozitie foto cu materiale privind protectia mediului;promovarea educatiei ecologice;

- echipa de proiect va beneficia de un mediu de desfasurare a activitatilor la standarde ridicate, de schimb de experienta cu organizatiile partenere si de perfectionare in managementul de finantare.


REZULTATE ASTEPTATE:


Prin realizarea cabinetului se doreste crearea unui cadru corespunzator pentru consilierea elevilor, cadrelor didactice si chiar si a parintilor de catre consilierul psiho-pedagog. Activitatile planificate sunt corelate cu necesitatea imediata de instruire. Pentru realizarea obiectivelor au fost selectate activitati care se adreseaza elevilor si adultilor avand ca efect cresterea competitivitatii.De asemenea, prin dotarea cabinetului cu 3 calculataore, multifunctional, material didactic etc, se asteapta cresterea rezultatelor pozitive in urma desfasurarii activitatilor si automat a procesului instructive educativ. Se preconizeaza astfel o mai usoara includere a elevilor cu CES în invatamantul de masa. Prin implicarea elevilor in realizarea proiectului se doreste trezirea si dezvoltarea spiritului de initiativa si implicare a elevilor si totodata a membrilor comunitatii in care ne desfasuram activitatea.





Cabinetul Multimedia


Cabinetul a fost dotat cu aparatura si soft-uri începând din octombrie 2007 iar ultimele achizitii au avut loc în ianuarie 2008. Echipamentele I.T.cuprind : 3 calculatoare, 1 multifunctional, 1 camera de luat vederi, 1 scannere, 1 videoproiector si un numar de 500 de soft-uri educationale pentru majoritatea specialitatilor la nivel de invatamant primar si gimnaziu (lb. româna, matematica, fizica, chimie, biologie, istorie, geografie, religie, s.a.).


SERVICII OFERITE DE CABINETUL MULTIMEDIA


a) intitiere si perfectionare în domeniul calculatoarelor si al retelelor LAN-


" Scoala Mileniului III":

Management si comunicare T.I.C.cu sectiunile : - ARHITECTURA P.C - urilor- MICROSOFT OFFICE 2003 Initiere I.T.& AEL - parteneriat cu CCD ALBA IULIA RETELE IT cu sectiunile -"COMUNICARE PRIN INTERNET" -"RETELE DE CALCULATOARE"


b) Acces la internet simultan pentru 6 de utilizatoric)


Utilizarea soft-urilor educationale, programarea de aplicatii scolare


c) Alte servicii oferite de cabinetul multimedia:-


-tehnoredactare (proiecte, lucrari, diplome, afise si adeverinte pentru cursurile de formare continua, rapoarte si materiale pentru consiliul de administratie)

- acces la reteaua INTERLAN- plastifiere- scanari- imprimari alb - negru si color (formate A4)

- întretinerea paginilor web ale site-ului scolii.


Iata un loc unde se scrie o parte a istoriei, unde se promoveaza miscarea pentru reforma si se asigura cadrul pentru dezvoltarea profesionala a corpului didactic din învatamântul primar si gimnazial . Tot ceea ce se întâmpla aici, probabil va fi cautat cu nerabdare de cei care ne vor urma, asa cum am facut-o si noi la rândul nostru, pentru a continua activitatile înaintasilor nostri, pentru a lasa o amprenta ce am existat sau pur si simplu din curiozitatea care ne împinge sa aflam ce activitati desfasura corpul didactic si ce preocupari avea într-o anumita perioada de timp.Sala de studiu cu o capacitate de 40 de locuri este destinata studiului, a întocmirii unor lucrari cu caracter stiintifico-metodic si a unor întâlniri a cadrelor didactice din cadrul cercurilor pedagogice.Biblioteca, considerata laborator de învatare si ,,monument al spiritului'', dotata cu un numar de peste 3000 de volume care trateaza aproape toate domeniile, având un spatiu de 63 m.p., doreste sa gazduiasca cadrele didactice si elevii înclinate spre lumea fascinanta a lecturii, studiului, documentrrii si informarii. Cabinetul multimedia, cu o întindere de 63 m.p., reprezinta locul unde cadrele didactice si elevii pot participa la initierea în lumea virtuala a calculatoarelor. Tot aici se elaboreaza revista scolii , " O Raza de Lumina " , revista care devine din ce în ce mai populara si mai pretuita în rândul corpului didactic din scoala noastra. De asemenea sunt realizate suporturile de curs pentru diverse si diferite programe de formare continua sau alte materiale cu caracter didactic. Cabinetul este dotat din noiembrie 2007, cu calculatoare multimedia, camera de luat vederi, imprimante color, scanner, videoproiector, si soft-uri educationale pentru diferite specialitati. În afara cursurilor, cabinetul multimedia ofera servicii de tehnoredactare, plastefiere, scanari, imprimari alb-negru si color.Sala de expozitie gazduieste si evidentiaza activitatile extracurriculare, devenind o traditie organizarea unor expozitii pe teme de cercetare stiintifica si creativitate didactica, pe teme ecologice, sau pe teme de arta plastica si pictura. Datorita efortului depus,sper ca institutia noastra sa fie foarte bine apreciata atât de unele personalitati marcante care ne-au vizitat cât si în cadrul unor manifestari la nivel judetean si national. Marturie stau numeroasele diplome si distinctii obtinute.Bineanteles din februarie 2008, Cabinetul Multimedia, gazduieste si postul de radio cu circuit inchis al scolii noastre, Radio Special FM, care va emite din data de 20 februarie 2008, si care se doreste un post de radio interactiv, atractiv, creativ si fidel principiilor ce stau la baza formarii si educarii elevilor nostri.